Instagram тества нова функция на „репостове“

Мрежата се бори с конкуренцията

Instagram тества нова функция на „репостове“ | StandartNews.com

Instagram тества нова функция на „репостове“ – пренасяне на друго съдържание във вашия профил. Наподобява на ретуитовете на Twitter или вида повторни споделяния, които са често срещани в Tumblr и Facebook и също се тестват в TikTok .

Споделянето на публикация на някой друг, не е съвсем ново за потребителите на Instagram. Потребителите са имали възможност да споделят публични публикации за своите последователи, но само в своята история в Instagram или чрез директни съобщения. Сега тестът ще позволи на потребителите да споделят публикация в своите емисии, без да се налага да я правят екранна снимка и да я публикуват повторно или да преминават през друг източник.

Освен повторните публикации в собствената ви емисия, потребител е забелязал на своя iPhone, че Instagram е променил опциите си за споделяне между различни платформи. Сега има бутони за споделяне в Snapchat, Messenger или WhatsApp.

Instagram се отказа от базирана на изкуствен интелект емисия на снимки и видео на цял екран – част от неговата очевидна бавна метаморфоза в TikTok. Друг скорошен тест дава възможност на потребителите на Instagram да избират и маркират множество публикации като „не се интересуват“, за да обучат алгоритъма за предложения към техните предпочитания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай