Instagram разширява функцията за чувствително съдържание

Социалната мрежа преименува и видовете опции

Instagram разширява функцията за чувствително съдържание | StandartNews.com

Функцията за управление на чувствителното съдържание на Instagram, която поставя регулируем филтър върху съдържанието, препоръчано от платформата, вече се прилага за повече области. В публикация в своя блог Instagram казва, че разширява влиянието на настройката отвъд страницата Explore, за да включи навсякъде, където прави препоръки, включително в емисия, търсене, страници с хаштаг и акаунти, които може да следвате.

Въпреки че винаги можете да избирате от три превключвателя, които варират в зависимост от това колко чувствително съдържание филтрира Instagram, социалната мрежа преименува тези съществуващи опции. Вместо „Разреши“, „Ограничи“ и „Ограничи още повече“, Instagram вече нарича нивата „Повече“, „Стандартно“ и „По-малко“.

Превключвателят за управление на чувствителното съдържание на Instagram се посреща с критики, когато платформата го пусна за първи път миналата година. Тогава някои потребители в индустриите на изкуството, канабиса, секса и татуировките твърдяха, че функцията филтрира дейността им. От Instagram коментират, че създателите не трябва да се притесняват за промяната, отбелязвайки, че функцията всъщност може да увеличи видимостта на някои създатели, поне сред потребителите, които изберат да разрешат по-чувствително съдържание през филтъра.

Новите етикети трябва да помогнат да се обясни какво прави всяка опция, но те все още са неясни. Платформата дефинира чувствителното съдържание като „теми, които някои хора не искат да виждат, като насилие или наркотици“.

Дори и с нови имена, опциите все още се прилагат като всеобхватен филтър за чувствително съдържание от всякакъв вид. Той не се отнася до ситуации, в които един потребител може да е съгласен с голотата, например, но не иска да вижда неща като огнестрелно оръжие или тютюн (или обратно). Ако Instagram направи филтрите по-конкретни, тогава хората щяха да имат по-добра представа за потенциалния ефект от техния избор, смятат експерти, цитирани от The verge.

Но ако зададете функцията си за контрол на чувствителното съдържание на Още, това не означава, че Instagram ще показва всякакви видове съдържание, защото все още премахва публикации, които нарушават неговите препоръки и правилата на общността .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай