Илон Мъск вече има над 100 милиона последователи в Twitter

Kолко от тях са ботове обаче

Илон Мъск вече има над 100 милиона последователи в Twitter | StandartNews.com

Илон Мъск премина границата от 100 милиона последователи в Twitter, като стана шестият потребител на платформата, който достигна деветцифрен брой. Според SocialBlade това е станало някъде между 26 юни и 27 юни, като спечели над 150 000 последователи между двата дни. Към настоящия момент Мъск вече има 100 059 886 последователи.

Постижението е интересно по няколко причини, пише the Verge. Първо е очевидният факт, че Мъск в момента е в процес на закупуване на Twitter за 44 милиарда долара, което в крайна сметка може да го постави в уникалната позиция да бъде единственият лидер на голяма социална медийна мрежа, който всъщност е добър в използването на тяхната социална медийна мрежа. За разлика от тях, страницата на главния изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг във Facebook е като цяло емисия от съобщения за пресата, а ръководителят на Instagram Адам Мосери има доста семпло присъствие в платформата, която управлява.

Мъск е съвсем различен. Той използва Twitter по предназначение и нарича всеки и всичко със собствените им имена. Забележително е колко различно е използването на Twitter на Мъск от останалите пет акаунта, които са достигнали границата от 100 милиона последователи. Профилът на Барак Обама публикува чести актуализации, но те са толкова обмислени и президентски, колкото се очаква, докато Риана, Кейти Пери и Кристиано Роналдо имат присъствие в Twitter, което очевидно е плод на професионално обучен комуникационен екип. Акаунтът на Джъстин Бийбър се управлява от самия него, но той не е туитвал от 16 февруари.

Вторият интересен аспект на достигането на 100 милиона последователи на Мъск е въпросът: колко от тези акаунти са истински и колко са фалшиви? Twitter постоянно подчертава, че по-малко от 5 процента от акаунтите в неговата платформа са ботове, но Мъск изрази опасения, че броят им може да бъде много по-голям и заплаши да се откаже от сделката си за закупуване на Twitter , ако компанията не предостави още доказателство за неговите числа.

Остават въпросите дали Мъск всъщност е загрижен за спам ботове в Twitter, или просто ги използва като претекст, за да договори по-ниска цена за закупуване на Twitter.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай