Илън Мъск е човек на годината на списание Time

Медията нарича милиардера „хибрид между Едисон, Барнъм, Андрю Карнеги и д-р Манхатън от Пазителите“

Илън Мъск е човек на годината на списание Time | StandartNews.com

Американското списание Time традиционно през декември обяви победителя в класацията за „Човек на годината“. За 2021 г. това е най-богатият човек в света и визионер Илън Мъск. Отново според традициите, последният за годината брой на изданието поставя директора на SpaceX и Tesla на своята корица.

Time посвещава специална статия на технологичния гуру. В материала се споделя част от историята на Мъск. На читателите се припомня колко силно е бил критикуван той само преди няколко години. „Сега този доста срамежлив южноафриканец със синдром на Аспергер, който е преживял нелеко детство и преодолял голяма лична трагедия, подчинява промишлеността и правителствата на своите амбиции", коментират от авторитетното списание.

В материала се споделя още, че Мъск е отличен като „Човек на 2021 година“, заради желанието му да насочи човечеството към нови хоризонти. Списание Time определя най-богатия човек на света като „хибрид между Едисон, Барнъм, Андрю Карнеги и д-р Манхатън от "Пазителите"...“.

В материала, посветен на човека на годината, редакторите припомнят част от историята на Мъск, без да пестят хвалебствията. „Мъск е нашият аватар на безграничните възможности, нашият предвестник на един нов свят, в който остарелите методи се отхвърлят, безпрецедентното става реално и в който човечеството все още може да бъде спасено" - отбелязва списание Time.

А ето тук ще прочетете още вълнуващи новини от технологичния свят!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай