Хитът в Лас Вегас: Огънати телевизори

Контролираме сами ъгъла на извивката на модела на LG

Хитът в Лас Вегас: Огънати телевизори | StandartNews.com

Лас Вегас. Телевизори с огънати екрани са хитовете на тазгодишното изложение за потребителска електроника CES, което се провежда в Лас Вегас. Няколко от водещите компании в бранша показаха такива модели, които грабнаха окото на публиката.

LG представи гъвкав 77-инчов OLED телевизор, при който зрителите сами могат да контролират ъгъла на извивката от разстояние в зависимост от предпочитанието си. Различните опции са определени, като са взети предвид различни ключови фактори, които имат отношение към визуалното изживяване - като размер на екрана, разстояние за гледане.
Samsung пък показа 6 модела извити UHD телевизори, включително 105-инчов (най-големия в света заедно с този на LG), серия U9000 и извити модели на флагманската серия H8000 Full HD LED.

Съотношението на картината при 105-инчовия модел е 21:9, а резолюцията 5120x2160 пиксела. При тези размери извивката е повече от видна, а дизайнът е наистина впечатляващ - гърбът е изработен от дърво и по-точно - едно цяло парче, което придава изключително стилно усещане.

Sony пък явно сериозно набляга на 4K резолюцията, като представи три отделни линии такива телевизори, включително бюджетна серия, насочена към по-широк кръг потребители. HDTV Bravia W805B ще бъде достъпен през зимата и ще е оборудван с новия дизайн. XBR X900B, който е първият 4K телевизор с новия дизайн, ще се предлага от пролетта във варианти от 55, 65 и 75-инчови модели. Всеки от тях ще бъде оборудван с богат набор от умни функции, включително Wi-Fi и камера. Посетителите на CES могат да видят и 85-инчов 4К телевизор на Sony. Компанията показа и нова 4К камера. Handycam FDR-AX100 е относително малкa и заснема 4K видео в 24 и 30P. Цената й ще е около 1999,99 долара, което е относително малко за висококачествено 4K записващо устройство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай