Гръцки телеком доставя важна система за летище София

Подписаха договор за внедряване на напълно нова ERP система за нуждите на аерогарата

Гръцки телеком доставя важна система за летище София | StandartNews.com

Летище София и компанията Hellenic Telecommunications organization S.A. - OTE S.A. подписаха договор за внедряване на напълно нова ERP система за нуждите на аерогарата.

ERP или „Система за планиране на ресурсите“ е важна част от дигиталната трансформация на някои основни процеси на летището, които досега са се изпълнявали ръчно. Внедряването на ERP ще доведе до оптимизация на дейности, свързани с управлението на ресурси, пари, складови наличности и свързаните с тях операции. Системата позволява автоматизиране на оперативните и финансови потоци вътре в компанията, както и на тези към клиенти и контрагенти – например доставки на стоки, обработка на поръчки, парични плащания и много други. Новата система ще позволи и цифровизиране на информационния поток вътре в компанията, както и ще даде инструменти за управление на връзките със заинтересованите страни.

Новата система е част от плана за дигитална трансформация на летището, която включва още обновяване на системи, софтуер и хардуер на стойност над 10 млн. лв. В близките месеци започва внедряването на още две ключови ИТ системи – тази за управление на летищните операции (AOMS) и системата за управление на човешките ресурси (HRMS), допълват от летището.

„Напредваме в дигиталната трансформация на летището и ERP е важна част от това. Предстои смяна и на основната система за управление на операциите, защото досега много процеси тук са се изпълнявали ръчно. Всъщност имаме шанс да преминем от хартиени процеси, директно към най-модерните ИТ решения и ще се възползваме от това, за да направим летището по-модерно и удобно за пътници и служители“, каза при подписването на договора главният изпълнителен директор на аерогарата Хесус Кабайеро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай