Грешка във Facebook позволи на всеки да публикува снимки на страниците на известни личности

Потребителските канали бяха залети със спам

Грешка във Facebook позволи на всеки да публикува снимки на страниците на известни личности | StandartNews.com

В сряда сутринта социалната мрежа Facebook се сблъска със странен бъг, който позволяваше на всеки да публикува изображения на страниците на известни личности, което доведе до безкраен поток от публикации от името на акаунти на знаменитости като Лейди Гага, Nirvana и The Beatles.

Говорителят на Meta Александру Войка съобщи в Twitter, че грешката е причинена от неуточнена "промяна в конфигурацията". Той също така заяви, че тя е отстранена и се извини на потребителите за причиненото неудобство.

Потребителите обаче бързо се възползваха от грешката и започнаха да публикуват мемета на страниците на известни личности, които се разпространяваха в каналите на други потребители и получаваха голям брой гледания. Едно често срещано изображение, което много хора може да са видели в каналите си, съдържаше снимка на сандвич с пуйка и надпис: "Ако видите това, споделете снимката на страницата на друга знаменитост във Facebook, за да се движи сандвичът". Всеки, който следи дадена знаменитост, изглежда е виждал такова изображение във фийда си.

Други потребители използваха ситуацията, за да изпращат спам с връзки към PayPal за дарения или за популяризиране на проекти за криптовалута. Проблемът беше отстранен в рамките на три часа. Грешката не е причинила никаква вреда, освен самия спам, твърдят от компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай