Google взима мерки срещу спам съобщенията

Промените обаче биха могли да засегнат някои легитимни търговци

Google взима мерки срещу спам съобщенията | StandartNews.com

Google взима мерки срещу спам съобщенията до потребителите на Gmail. Компанията ще изисква имейли, които изпращат повече от 5000 съобщения на ден до потребителите на Gmail, да предлагат бутон за отписване с едно щракване в своите съобщения.

Освен това ще изисква от тях да удостоверят имейл адреса си, конфигурирайки системите си, така че да докажат, че притежават името на своя домейн и не фалшифицират IP адреси.

Google, собственост на Alphabet, казва, че може да не доставя съобщения от податели, чиито имейли често се маркират като спам и попадат под „ясен праг за процент на спам“ от 0,3% от изпратените съобщения, измерено от Postmaster Tools на Google .

Google казва, че е регистрирал Yahoo да прави същите промени и те ще влязат в сила през февруари 2024 г.

Тези ходове подчертават продължаващата битка между големите технологични компании и спамерите, които използват отворени системи като имейл, за да изпращат измамни съобщения и да дразнят потребителите. В продължение на години техниките за машинно обучение се използват за борба със спама, но спамърите откриват нови и нови техники за преминаване през филтрите.

Промените на Google също биха могли да засегнат някои легитимни търговци, които използват имейл агресивно, за да рекламират или да бъдат в крак с клиентите си, особено изискването да се позволи на потребителите бързо да се отпишат.

Около половината от всички имейли, изпратени през 2022 г., са спам, според оценка на Kaspersky Anti-Virus.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай