Google въведе ограничение за броя на файловете в Drive

Промяната идва като начин за „поддържане на висока производителност и надеждност“

Google въведе ограничение за броя на файловете в Drive | StandartNews.com

Google въведе ограничение за броя на файловете, които можете да създавате и записвате в Drive. Максимумът е 5 милиона файла в Drive, дори ако платите за допълнително съхранение. Това се отнася само за броя на файловете, които създавате, а не общият брой файлове, споделени на него. Това означава, че можете да имате над 5 милиона файла в системата, стига да не са създадени единствено от вас.

Говорителят на Google Рос Рихендърфер казва, че промяната идва като начин за „поддържане на висока производителност и надеждност“ и че трябва да помогне за предотвратяване на „злоупотреба“ със системите на компанията. Ако достигнете лимита, Richendrfer казва, че ще получите известие и че можете да се свържете с поддръжката на Google, за да разрешите проблема.

Въпреки че 5 милиона може да изглеждат като абсурден брой файлове за качване от един човек, някои потребители всъщност са достигнали това ограничение. В публикация в Reddit, забелязана от Ars Technica и CNET , потребител със 7 милиона файла в Drive казва, че Google внезапно им е забранил да създава нови файлове през февруари, въпреки че не е достигнал лимита от 2TB за съхранение, за който плаща. Междувременно няколко други потребители на сайта за проследяване на проблеми на Google казват, че са се натъкнали на ограничението на файла приблизително по същото време и първоначално са останали с впечатлението, че това е грешка.

Ограничението за файлове означава, че някой с 2TB място за съхранение със среден размер на файла над 400KB ще достигне лимита си за файлове, преди дори да изчерпи мястото за съхранение. С други думи, някои потребители може да плащат за повече място за съхранение, отколкото всъщност могат да използват, освен ако не изберат да компресират файловете си в zip папки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай