Google ще изтрива акаунти, които са били неактивни поне две години

Компанията обяви новата политика още през май

Google ще изтрива акаунти, които са били неактивни поне две години | StandartNews.com

Google продължава плана си за изтриване на акаунти, които са били неактивни поне две години.

Акаунтите няма да бъдат изтрити до 1 декември, но Google (GOOG) ще започне да изпраща предупреждения на засегнатите потребители. Компанията ще изпрати множество предупредителни известия до засегнатите акаунти в Google (GOOG) (и до резервни имейли, ако потребителят е предоставил такъв), а потребителите ще имат осеммесечен прозорец преди изтриване.

Компанията обяви новата политика още през май, заявявайки, че има за цел да предотврати рискове за сигурността. Според анализи по-старите акаунти са по-склонни да разчитат на отдаванашни пароли и по-малко вероятно да използват актуални мерки за сигурност като проверка в две стъпки, което ги прави много по-уязвими към проблеми като фишинг, хакване и спам.

Първите акаунти, които ще бъдат изтрити, са тези, които са били създадени и след това никога не са били посещавани отново. 

Има няколко изключения от правилата: акаунти с канали в YouTube, оставащи баланси по карти за подарък, такива, които са били използвани за закупуване на цифров артикул като книга или филм, и такива, които са публикували приложения, които са активни на платформа като магазина на Google Play, съобщи компанията в понеделник.

За да запазите акаунта си, всичко, което трябва да направите, е да влезете, за да влезете във вашия акаунт в Google или която и да е услуга на Google поне веднъж на всеки две години и може би да прочетете имейл, да гледате видеоклип или да извършите едно търсене, наред с други дейности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай