Google разширява опциите на Maps

Потребителите имат възможност да избират с какво превозно гориво се движи колата им

Google разширява опциите на Maps | StandartNews.com

Google разширява екологичния режим на маршрутизиране на Maps, като пуска функцията в десетки европейски държави да избирате с какъв тип гориво да работи колата ви.

Функцията, първоначално стартира в САЩ и Канада миналата година и подчертава маршрути, които използват по-малко енергия, ако имат подобно очаквано време за пристигане на други алтернативни маршрути. От Google пускат тази опция в „почти 40“ европейски страни, включително Франция, Ирландия, Полша, Испания и Обединеното кралство. 

Google също така добавя способността да казва на Карти дали колата ви има дизелово, газово, хибридно или електрическо задвижване, така че да може да намери най-ефективния маршрут за вашия конкретен тип превозно средство и да предостави по-точни оценки за това колко по-ефективен е екологичният приятелски маршрут.

Системата е изградена на базата на информация, извлечена от Националната лаборатория за възобновяема енергия (NREL) на Министерството на енергетиката на САЩ и Европейската агенция за околна среда, съчетана с тенденциите за стимулиране на Google Maps за обучение на модели за машинно обучение, базирани на най-популярните двигатели в дадени региони.

Това предполага, че хората с дизелови превозни средства ще бъдат маршрутизирани по високоскоростна магистрала, където двигателите им ще бъдат най-ефективни, докато някой с хибридно или електрическо превозно средство може да получи други предложения.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай