Google планира внедряване на инструмент за електронен подпис в Google Docs

Компанията ще гарантира сигурността на потребителите

Google планира внедряване на инструмент за електронен подпис в Google Docs | StandartNews.com

Google обяви планове за внедряване на инструмент за електронен подпис в Google Документи за своите бизнес потребители. Марката описва промените в своя блог за актуализации на работното пространство, включително подпис и дата, подписана към файл на Google Документи.

Поребителите ще могат да поискат подпис по начин, подобен на начина, по който споделянето на файлове вече работи в Google Документи. Google отбелязва, че коментарите и предложенията трябва да бъдат разрешени във файл с документи, преди да може да се направи заявка за подпис.

Целта е при добавянето на електронни подписи към Google Документи да се създаде стъпка за сигурност, като не се налага сътрудниците да изтеглят и качват отново PDF файлове, за да прехвърлят завършени онлайн договори. Цялото изготвяне и разработване на договори може да се направи в Google Документи.

След като дойде време за подписване, проследяването на подписите също може да бъде виждано в Документи. Има и възможност за създаване на копия на договори, ако те ще бъдат използвани повече от веднъж. След като всички страни подпишат документ, попълненият договор ще бъде изпратен по имейл в PDF формат за архивиране.

Google планира скоро да пусне тази функция като бета за потребители на Google Workspace Individual.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай