Вторник,

Google планира внедряване на инструмент за електронен подпис в Google Docs

От: екип на Стандарт -
389
Google планира внедряване на инструмент за електронен подпис в Google Docs
A
A
A

Google обяви планове за внедряване на инструмент за електронен подпис в Google Документи за своите бизнес потребители. Марката описва промените в своя блог за актуализации на работното пространство, включително подпис и дата, подписана към файл на Google Документи.

Поребителите ще могат да поискат подпис по начин, подобен на начина, по който споделянето на файлове вече работи в Google Документи. Google отбелязва, че коментарите и предложенията трябва да бъдат разрешени във файл с документи, преди да може да се направи заявка за подпис.

Целта е при добавянето на електронни подписи към Google Документи да се създаде стъпка за сигурност, като не се налага сътрудниците да изтеглят и качват отново PDF файлове, за да прехвърлят завършени онлайн договори. Цялото изготвяне и разработване на договори може да се направи в Google Документи.

След като дойде време за подписване, проследяването на подписите също може да бъде виждано в Документи. Има и възможност за създаване на копия на договори, ако те ще бъдат използвани повече от веднъж. След като всички страни подпишат документ, попълненият договор ще бъде изпратен по имейл в PDF формат за архивиране.

Google планира скоро да пусне тази функция като бета за потребители на Google Workspace Individual.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички