Google планира да включи в своята търсачка изкуствен интелект

Bard все още е на много ранен етап на развитие

Google планира да включи в своята търсачка изкуствен интелект | StandartNews.com

Изпълнителният директор на Alphabet Сундар Пичай коментира пред Wall Street Journal, че компанията планира да включи в своята търсачка функция, базирана на изкуствен интелект.

Google описва Bard като „експеримент“, но Пичай даде знак, че компанията има големи планове за технологията, като каза, че в крайна сметка тя „ще бъде по-достъпна, отколкото хората очакват“.

По думите му идеята, че услугата чатбот, базирана на изкуствен интелект, представлява заплаха за бизнеса на "Гугъл", не е основателна. 

Bard все още е на много ранен етап, а част от колебанието изглежда е цената. Изчислителната мощност, необходима за дублиране на човешки разговор, е значителна. И като се има предвид съкращаването на разходите по-рано тази година, при което 10 000 служители на Alphabet загубиха работата си, компанията предприема премерени стъпки с разширяване.

Alphabet се опитва да се конкурира с Microsoft, който инвестира милиарди в проекта ChatGPT, който  придоби популярност в целия свят благодарение на гласовата си функция, чрез която изкуствен интелект "разговоря" с потребителите. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай