Google Maps разширява функциите на Street View

Пускат се две нови функционалности

Google Maps разширява функциите на Street View | StandartNews.com

Функцията Street View на Google Maps ще бъде подобрена по случай 15-тата годишнина на услугата, обяви търсачката. Първата е нова функция, която идва в приложенията за iOS и Android, която ще показва исторически изображения на Street View на телефона. Втората е нова, по-преносима камера, която Google се надява да улесни заснемането на изображения от Street View в бъдеще.

От 2014 г. е възможно да използвате Street View, за да видите как дадено място се е променило през годините чрез настолната версия на Google Maps. Но сега приложенията за iOS и Android на услугата ще имат същата способност. Потребителите трябва да  докоснат екрана, докато е в режим Street View, и след това избере „вижте още дати“, за да има достъп до историческите изображения на местоположение. Google рекламира, че функцията ще показва изображения от стартирането на Street View през 2007 г. на места, където това е достъпно.

Второто нововъведение, което Google прави, е нова, по-преносима камера за заснемане на 360-градусови изображения. В момента гигантът за търсене използва специални автомобили и големи раници с камера (наречени Trekkers), за да снима света, но новата камера свива цялата тази функционалност до устройство с тегло малко от 7 кг.

Камерата е проектирана да улесни Google да заснема изображения от Street View по целия свят, което й позволява да прави по-чести актуализации.

Въпреки че Google набляга на преносимостта на новата камера, ръководителят на хардуерния екип на Street View Стивън Силвърман казва, че новите изображения ще бъдат още по-красиви.

Новата камера ще бъде пусната на пазара успоредно със съществуващите коли и трекери през следващата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай