Google добавя някои нови функции за електромобили с вградени Google Maps

Те ще улеснят собствениците на електромобили

Google добавя някои нови функции за електромобили с вградени Google Maps | StandartNews.com

 Google обяви нови функции на Google Maps за собственици на електрически превозни средства, които имат вграден инструмент за навигация на компанията. Целта е да се улесни  намирането на правилната станция за зареждане на електромобила и да се планират пътувания. 

Към момента само няколко електромобила идват с вградени Google Maps, - превозни средства от Polestar, Volvo, определени превозни средства на General Motors и Renault. Собствениците на е-автомобили, които използват Google Maps на мобилното си устройство или чрез Android Auto или Apple CarPlay, няма да могат да използват тези нови функции.

За собствениците на електромобили с вграден Google Карти, ето новите функции, които ще бъдат въведени през следващите няколко месеца:

Преди шофьорите трябваше ръчно да добавят спирка за зареждане, когато планираха кратко пътуване, но сега Google Maps ще го направи вместо вас. Google дори ще даде оптималната спирка за зареждане, за да минимизира общото време за пътуване, като включи времето за шофиране и зареждане и също така като вземе предвид скоростите на зареждане на предложените станции. Google също така ще вземе предвид външни фактори, като пътни условия и възможностите на вашия автомобил, за да направи своите препоръки.

Нов филтър за „много бързо зареждане“. Понякога искате да пропуснете всички зарядни устройства от ниво 2 и да се насочите направо към бързите. За тези моменти Google Maps вече ще ви позволи да филтрирате за „много бързо зареждане“ на скорости, започващи от 150kW и до 350kW. Това дава възможност на шофьорите да виждат само ултра-бързите места за зареждане, когато търсят близка станция.

Когато търсите нещо, като например магазин за хранителни стоки, Google Maps вече ще ви покаже дали в резултатите от търсенето има зарядно за електромобили. Това може да бъде полезно, когато изпълнявате някакви задачи и се нуждаете от помощ при избора между няколко близки места. Може би наличието на зарядно за електромобили ще помогне да наклони везните.

Има множество инструменти за навигация за зареждане на електромобила - от A Better Route Planner до PlugShare и Chargeway . Всички имат своите предимства и недостатъци. Но с тези нови актуализации, Google Maps може скоро да се издигне до върха на списъка с предпочитани услуги. Нека да видим какво ще се случи. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай