Гласовият асистент на Apple се научи да командва функции на Tesla

Siri вече може да затваря и отваря прозорци, както и да включва защитата от биологични оръжия

Гласовият асистент на Apple се научи да командва функции на Tesla | StandartNews.com

Най-новата версия на официалното приложение на Tesla получи поддръжка за функцията Shortcuts, което означава, че някои задачи, свързани с електрическия автомобил, вече могат да се изпълняват с команди за гласовия асистент Siri: отваряне и затваряне на врати, багажник и прозорци - дори активиране на режима за защита от биологични оръжия, съобщи Not a Tesla App.

Функционалните шорткъти поддържат сценарии за автоматизация, което означава, че могат да бъдат групирани заедно или да се изпълняват по график. Например, можете да формирате авариен режим, в който автомобилът затваря прозорците и вратите, започва да мига с мигачи и да издава звукови сигнали. Или пък можете автоматично да затопляте интериора всяка сутрин, преди да отидете на работа.

Списъкът с наличните функции е доста обширен, а за някои от тях повечето автомобилисти няма да имат нужда. Интеграцията с други гласови асистенти, като Alexa или "Google Assistant", все още не е налична и Tesla не говори за планове за нейното осъществяване. Въпреки че гласовото управление ще улесни значително собственика на електромобила при управлението на някои функции - няма да се налага да се ровите из секциите в приложението, ако имате iPhone.

Трябва да се отбележи, че новите функции на мобилното приложение не означават, че гласовият интерфейс се е появил в автомобилите Tesla - той все още е наличен само в автомобилите Mercedes и Volvo.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай