Getty все пак ще предложи изображения, генерирани от AI

Снимките няма да имат авторски права

Getty все пак ще предложи изображения, генерирани от AI | StandartNews.com

Getty официално навлиза в бизнеса с изображения с изкуствен интелект, след като го забрани преди година. Генеративният AI инструмент на компанията е  уникален, защото е обучен върху собствената база данни с изображения на Getty, а полученото съдържание няма да има авторските права в бъдеще.

Въпреки че Getty изглеждаше настроен срещу AI - той също съди производителя на Stable Diffusion Stability AI за изтриване на данните му - не е изненада, че компанията е измислила начин да влезе на пазара. Конкурентните фотографски услуги вече обявиха свои собствени AI решения: Shutterstock се докосва до модела DALL-E на Open AI, докато Adobe Stock разчита на собствения си инструмент Firefly, както и приема някои произведени от AI произведения на изкуството.

Инструментът Generative AI на Getty се захранва от модела Edify AI на NVIDIA от нейната облачна услуга Picasso. Ще бъде интересно да се види как тези резултати се сравняват с подобрения модел DALL-E 3 , но засега това е просто начин за Getty да се потопи в света на AI. Като част от това ново начинание, Getty също стартира „модел за компенсиране на сътрудници за лицензиране на AI“, съобщава Gizmodo. Създателите ще получават заплащане въз основа на количеството изображения, които са качили, заедно с техните текущи приходи от лицензиране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай