Сряда,

Facebook въвежда нови функции, подобни на Tik Tok

От: екип на Стандарт -
1310
Facebook въвежда нови функции, подобни на Tik Tok
A
A
A

Успехът на TikTok се оказва причина за безпокойство за Facebook. Според информация от The Verge, ръководителят на Facebook Том Алисън споделя плановете на социалната мрежа за обновяване на своята емисия и други радикални промени. Тези планирани промени говорят, че стратегията на Facebook да конкурира TikTok вече не е просто да популяризира Reels 

Очаква се Feed на Facebook да „балансира както свързано съдържание, така и несвързано съдържание“ във Feed. Това означава, че Facebook ще започне да препоръчва повече съдържание в една емисия от източници, с които не сте свързани. Все още ще можете да виждате публикации от вашите връзки (приятели и семейство), но също така ще виждате повече съдържание от субекти, с които не сте свързани.

Докато Messenger и Facebook в момента се използват като отделни приложения, се предлага повторното им обединяване, за да подкрепи това, което наричат ​​„споделяне на съдържание, базирано на съобщения“.

Facebook все още дава приоритет на Reels (отговорът на Instagram на видеоклиповете с кратка форма, които направиха TikTok толкова успешен и изключително популярен на първо място).

Въпреки че не споменава TikTok по име, плановете показват, че Facebook изглежда много фокусиран върху копирането на част от успеха на TikTok в кратки формати за себе си, тъй като работи за обновяване на Feed.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com