Facebook въвежда нови функции, подобни на Tik Tok

Социалните мрежи се конкурират за повече потребители и времето, кото прекарват пред тях

Facebook въвежда нови функции, подобни на Tik Tok | StandartNews.com

Успехът на TikTok се оказва причина за безпокойство за Facebook. Според информация от The Verge, ръководителят на Facebook Том Алисън споделя плановете на социалната мрежа за обновяване на своята емисия и други радикални промени. Тези планирани промени говорят, че стратегията на Facebook да конкурира TikTok вече не е просто да популяризира Reels 

Очаква се Feed на Facebook да „балансира както свързано съдържание, така и несвързано съдържание“ във Feed. Това означава, че Facebook ще започне да препоръчва повече съдържание в една емисия от източници, с които не сте свързани. Все още ще можете да виждате публикации от вашите връзки (приятели и семейство), но също така ще виждате повече съдържание от субекти, с които не сте свързани.

Докато Messenger и Facebook в момента се използват като отделни приложения, се предлага повторното им обединяване, за да подкрепи това, което наричат ​​„споделяне на съдържание, базирано на съобщения“.

Facebook все още дава приоритет на Reels (отговорът на Instagram на видеоклиповете с кратка форма, които направиха TikTok толкова успешен и изключително популярен на първо място).

Въпреки че не споменава TikTok по име, плановете показват, че Facebook изглежда много фокусиран върху копирането на част от успеха на TikTok в кратки формати за себе си, тъй като работи за обновяване на Feed.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай