Събота,

Facebook, Instagram и Twitter свалиха забраните над профила на Тръмп

От: екип на Стандарт -
600
Facebook, Instagram и Twitter свалиха забраните над профила на Тръмп
A
A
A

Бившият президент Доналд Тръмп може скоро да се завърне във Facebook, Instagram и Twitter и да достигне до огромната аудитория на всеки, след като компаниите зад тези платформи са възстановили достъпа до неговите акаунти.

Но това може да е само началото. Решенията на Twitter и сега майката на Facebook Meta да върнат Тръмп може да накарат – или поне да осигурят покритие за – редица други платформи да предприемат подобни ходове. 

Facebook и Twitter ограничиха акаунтите на Тръмп след атаката от 6 януари. Забраните бяха възприети като необходими поради опасения, че Тръмп може да използва техните платформи, за да подтикне към допълнително насилие.

Много други платформи последваха примера,  включително YouTube, Snapchat и платформата за стрийминг на игри Twitch. Shopify, компания за електронна търговия, премахна два магазина, свързани с Тръмп, а доставчикът на цифрови плащания Stripe заяви, че ще спре да обработва плащания за кампанията на Тръмп. В някои случаи платформите ограничаваха канали или съдържание, което беше свързано с тогавашния президент, ако не беше пряко свързано - Reddit и Discord, например, забраниха про-Тръмп групи в своите платформи.

Дигиталното изгнание на Тръмп го подтикна да стартира собствена платформа за социални медии, Truth Social. Няма яснота обаче дали Тръмп дали ще възобнови публикациите в Twitter, Facebook и Instagram.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com