Понеделник,

Facebook блокира руските държавни медии RT и Sputnik в ЕС

От: екип на Стандарт -
373
Facebook блокира руските държавни медии RT и Sputnik в ЕС
A
A
A

Мета, компанията майка на Facebook, блокира руските държавни медии RT и Sputnik в целия Европейски съюз, съобщават от компанията. Промяната означава, че страниците на RT и Sputnik не се виждат в ЕС във Facebook и Instagram, казва говорителят на Meta Анди Стоун пред The ​​Verge.

„Получихме искания от редица правителства ЕС да предприемем по-нататъшни стъпки по отношение на контролираните от руската държава медии“, коментира в понеделник в Twitter Ник Клег, новоназначеният президент на компанията по глобални въпроси. „Като се има предвид изключителния характер на настоящата ситуация, ще ограничим достъпа до RT и Sputnik в целия ЕС“.

Промяната е последната, която Meta направи в отговор на руската инвазия в Украйна. В неделя Клег каза, че компанията дава ограничен достъп до „няколко акаунта“ в Украйна, „включително тези, принадлежащи на някои руски държавни медийни организации“. Сега обаче се ограничава достъпът до две големи медии в целия ЕС.

Компанията също така блокира възможността руските държавни медии да рекламират в платформата и премахна руска мрежа за дезинформация, разпространяваща фалшиви новини за инвазията. Преди дни руският медиен и интернет регулатор Роскомнадзор обяви решението си да ограничи достъпа до социалната мрежа Facebook.

Повече технологични новини може да прочетете тук.

 


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията