Facebook блокира хора, които не са активирали Facebook Protect

Нововъведението е с цел защита на някои акаунти

Facebook блокира хора, които не са активирали Facebook Protect | StandartNews.com

В началото на март някои потребители на Facebook получиха мистериозен, подобен на спам имейл, озаглавен „Вашият акаунт изисква разширена защита от Facebook Protect“ , в който се казва, че трябва да включат функцията Facebook Protect (която биха могли да направят, като натиснат връзка в имейла) до определена дата, или акаунтът им ще бъде заключен.

Това, според Facebook, е „програма за сигурност за групи от хора, които е по-вероятно да бъдат следени от злонамерени хакери, като защитници на правата на човека, журналисти и държавни служители“. Програмата има за цел да гарантира, че тези акаунти се наблюдават за хакерски заплахи и че са защитени чрез двуфакторно удостоверяване (2FA).

За съжаление имейлът, който Facebook изпрати от адрес [email protected], прилича на доста често срещана форма на спам и е вероятно много хора да го игнорират.

Всъщност не беше спам. Първият краен срок за много хора беше четвъртък, 17 март, а сега те са блокирани от акаунтите си във Facebook - и имат проблеми с процеса, който Facebook е предоставил, за да ги върне обратно, пише The Verge.

Тези, които не са активирали Facebook Protect преди крайния срок, получават съобщение, обясняващо защо не могат да влязат в акаунтите си и предлагат да им помогнат да го включат. Това обаче се оказва, че не винаги работи.

От Meta са коментирали, че работят по отстраняване на проблема и всички случаи ще бъдат разгледани.

Повече технологични новини може на намерите в рубрика Технологии.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай