Едно ново изживяване. Телефонът с най-яркия дисплей

Той притежава уникална пикова яркост и разделителна способност

Едно ново изживяване. Телефонът с най-яркия дисплей | StandartNews.com

Винаги екранът създава първо впечатление у един смартфон. Е, брандът OnePlus залага именно на това в новите си модели – те ще имат най-ярките дисплеи, невиждани до този момент на пазара, според оценки в медиите.

OnePlus днес официално обяви, че ще си сътрудничи с производителя на дисплеи BOE, за да предложи „изживяване на смартфон екрана от следващо ниво”. Ще видим за какво става въпрос, когато новият модел излезе на пазара.

Според инсайдера Digital Chat Station, 2K екранът в смартфона OnePlus 12, ще има пикова яркост от 3000 cd/m². Нещо повече, 1.5K екранът, който ще се появи в по-късните модели, ще има още по-висока яркост.

Според предварителни информации, OnePlus 12 ще предложи 6,82-инчов извит екран с разделителна способност 3168×1440 пиксела и адаптивна честота на опресняване до 120 Hz. Топ версията на смартфона ще получи 24 GB RAM и 1 TB флаш памет. По-рано се говореше, че дисплеят ще има яркост 2600 cd/m².

Основната камера на OnePlus 12 ще използва сензор Sony IMX966 в 1/1,4-инчов оптичен формат с бленда F/1,7 и поддръжка на OIS оптична стабилизация. Камерата ще включва също перископен телефото обектив с 64 MP OV64B сензор.

Твърди се, че новият смартфон на OnePlus има батерия 5400 mAh с поддръжка на кабелно зареждане с мощност 100 W и безжично зареждане с мощност 50 W.

Информацията на Digital Chat Station може да се счита в голяма степен за достоверна, тъй като по-рано той първи публикува точните спецификации и датите за пускане на пазара на моделите Redmi K60 и Xiaomi 13.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай