Джак Дорси спести около 1 млрд. долара на Илон Мъск, като замени акциите си в Twitter с дял в новата компания

Пакетът от 18 милиона акции се оценява на 1 милиард долара - сума, която Мъск не е трябвало да набира от инвеститори и финансови институции.

Джак Дорси спести около 1 млрд. долара на Илон Мъск, като замени акциите си в Twitter с дял в новата компания | StandartNews.com

След закупуването на Twitter от Илон Мъск основателят и бивш ръководител на социалната мрежа Джак Дорси ще запази дял от собствеността на платформата - според подадена информация той е разменил акциите си в Twitter за дял в новата компания X Holdings I Inc, която притежава социалната мрежа.

Пакетът от 18 милиона акции се оценява на 1 милиард долара - сума, която Мъск не е трябвало да набира от инвеститори и финансови институции. Дорси се съгласи на тази размяна на активи още през април, когато Мъск подписа споразумение за намерение да купи Twitter. Прехвърлянето на активите от бившия ръководител на компанията беше официализирано миналия четвъртък, когато Мъск пое ръководството на компанията. Има информация, че Дорси и Мъск са приятели и ръководителят на Tesla е обсъждал с бившия главен изпълнителен директор на Twitter закупуването на социалната мрежа още преди да отправи официална оферта.

Новият собственик активно се подготвя за трансформация на платформата като предлага да върне услугата за кратки видеоклипове Vine, която беше закрита през 2016 година. Инженерите на Twitter вече работят денонощно, за да направят промените, поискани от новото ръководство, съобщава Insider. В близко бъдеще компанията очаква поредица от съкращения, които ще засегнат голяма част от служителите ѝ. Според източниците на изданието вече са изготвени списъци за съкращения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай