Двете големи земетресения в Тайван няма да засегне производството на чипове

Главният финансов директор на UMC Читунг Лиу заяви, че някои от производствените линии на компанията са били автоматично спрени при труса

Двете големи земетресения в Тайван няма да засегне производството на чипове | StandartNews.com

През последните два дни остров Тайван пострада от две земетресения с магнитуд от 5,9 до 6,8 по скалата на Рихтер. Епицентровете са разположени съответно в източната и югоизточната част на острова и въпреки че в непосредствена близост са разрушени мостове и пътища, инфраструктурата, свързана с производството на полупроводници, не е засегната. Местните предприятия могат да продължат производството си без прекъсване.

Главният финансов директор на UMC Читунг Лиу заяви, че някои от производствените линии на компанията са били автоматично спрени при труса, но тази сутрин вече са се върнали към нормална работа. По правило подобни инциденти могат да направят някои от преработените продукти негодни за употреба, но досега производителите не бързаха да съобщават за щетите.

Според Министерството на икономиката на Тайван основните технологични паркове в Синджу, Тайчунг и Тайнан не са били особено засегнати. Водоснабдяването и електроснабдяването на съответните производствени съоръжения също не бяха прекъснати, което е от решаващо значение за поддържането на непрекъснати операции. TSMC, Micron Taiwan, Siliconware и AUO не съобщават за щети от земетресенията. След опустошителното бедствие през 1999 г. тайванските власти наложиха специални изисквания към строящите се на острова съоръжения да издържат на земетресения с магнитуд до 6 по скалата на Рихтер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай