Добри новини за Apple. Ето го пазарът на телефони в САЩ

Разпределението на устройствата в държавата

Добри новини за Apple. Ето го пазарът на телефони в САЩ | StandartNews.com

Половината от всички американци избират iPhone, но Google и Motorola имат все повече поддръжници, докато Samsung е твърдо на второ място, според актуални данни за пазара на смартфони в САЩ през третото тримесечие.

На всеки купувач на смартфон Samsung се падат двама купувачи на iPhone, сочи анализът на Canalys. По-точно, Samsung заема 22% от пазара, продавайки 6,8 милиона устройства през тримесечието, а Apple контролира 55% с продажби на 17,2 милиона iPhone.

Година по-рано разпределението беше подобно, но Samsung потъна много повече от основния си конкурент Apple. Същевременно Motorola се затвърди на трето място, като вече заема 9% от пазара срещу 7% година по-рано. Продажбите на компанията са се увеличили с 14%, докато тези на Apple и Samsung са намалели.

Но Google демонстрира най-голям ръст сред лидерите. Продажбите на смартфони Pixel са нараснали със 117% до 1,2 милиона броя през третото тримесечие, или 4% от пазара, а Google е готова да се изкачи до четвърто място, измествайки TCL, която също има 4%.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай