Петък,

Disney затвори подразделението си за метавселена

От: екип на Стандарт -
542
Disney затвори подразделението си за метавселена
A
A
A

Disney затвори подразделението си за метавселена и уволни всички 50 членове на екипа като част от по-широк процес на преструктуриране, според The ​​Wall Street Journal. Преди малко повече от година, когато бившият главен изпълнителен директор на Disney Боб Чапек избра ветерана от компанията Майк Уайт да ръководи екипа в задачата му да намери интерактивни начини за разказване на историите на Disney с помощта на нови технологии. Докато останалата част от екипа загуби работата си, Уайт ще остане в компанията, въпреки че не е ясно каква роля ще поеме занапред. 

Планът на изпълнителния директор да пусне подобна на Amazon Prime абонаментна услуга за Disney също е отменен. Това щеше да създаде единно потребителско изживяване за Disney+, операциите на дребно на компанията и нейните приложения, които хората използват за закупуване на храна и стоки в тематичните паркове на Disney. 

Чапек беше оптимистично настроен за бъдещето на Disney, що се отнася до метавселената, и преди това каза, че компанията трябва да превъзхожда в „смесването... на физическото и дигиталното изживяване“. Той нарече метавселената „следващата голяма граница на разказване на истории“. Закриването на подразделението обаче не означава непременно, че Disney изоставя завинаги амбициите си за метавселената. 

Disney беше под натиск от страна на инвеститорите да приложи сериозни мерки за намаляване на разходите и преди това обяви, че ще съкрати 7000 служители. Според TechCrunch ще има три кръга съкращения, като първият ще се проведе тази седмица. 


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com