Dell планира да съкрати 6500 души

Компанията се бори с намаленото търсене на персонални компютри

Dell планира да съкрати 6500 души | StandartNews.com

Dell планира да съкрати приблизително 5% от работната си сила, в опит да намали разходите си. Dell има около 133 000 служители, а намалението от 5% ще представлява повече от 6500 служители.

Компютърният гигант цитира „предизвикателната глобална икономическа среда“ за съкращенията. В писмо до служителите, Джеф Кларк, заместник-председател на Dell, казва, че стъпките, които компанията вече е предприела - като ограничения за пътуване на служители и спиране на външно наемане - са недостатъчни.

Този ход идва, докато съкращенията продължават да се разпространяват в технологичната индустрия. Amazon, Microsoft, Google и други обявиха планове за съкращаване на хиляди работници, докато компаниите се адаптират към променящото се пандемично търсене и страховете от задаваща се рецесия.

Dell също се бори с намаленото търсене на персонални компютри. Според консултантската фирма Gartner световните доставки на персонални компютри са намалели с над 28% през четвъртото тримесечие на 2022 г. в сравнение със същия период на предходната година. Това отбеляза най-големия тримесечен спад на доставките, откакто Gartner започна да проследява пазара на компютри в средата на 90-те години.

Dell, по-специално, отбеляза 37% спад в доставките на доставчици на компютри през последните три месеца на 2022 г. в сравнение с предходната година, според Gartner.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай