Covid затвори фабриката на Tesla в Шанхай

Градът е блокиран заради нарастващите случаи

Covid затвори фабриката на Tesla в Шанхай | StandartNews.com

Фабриката на Tesla в Шанхай ще остане затворена за още един ден, тъй като градът е блокиран заради нарастването на случаите на COVID-19. В съобщение на компанията се казва, че служителите трябва да останат вкъщи, за да спазват градските ограничения.

Планирано беше Tesla да възобнови производството в завода в Шанхай в понеделник, 4 април. Въпреки това работниците в източната част на града - където се намира фабриката на Tesla - все още имат ограничения за излизане и няма информация кога градът планира да ги премахне.

Тesla затвори завода си на 28 март, началото на двуетапното блокиране на града, а първоначално се смяташе, че фабриката ще бъде затворена само за четири дни. След това срокът се удължи на една седмица. Преди това Tesla затвори фабриката в Шанхай за два дни в средата на март поради нарастване на случаите на COVID-19.

Фабриката в Шанхай е най-голямата на Tesla и според Ройтерс произвежда около 6 000 модела 3 и 10 000 модела Y ​​всяка седмица. В събота Tesla отчете рекордните 310 048 доставки на превозни средства през първото тримесечие на 2022 г., въпреки че главният изпълнителен директор Илон Мъск нарече това „изключително“ трудно тримесечие поради прекъсвания на веригата за доставки и спирането на завода в Шанхай.

Tesla ще открие нов завод в Остин, Тексас тази седмица, а преди няколко седмици отвори фабрика в Берлин, Германия.

Повече технологични новини може на намерите в рубрика Технологии.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай