Черен петък. Риск при покупката на лаптоп

Най-важните неща

Черен петък. Риск при покупката на лаптоп | StandartNews.com

Черният петък е чудесен момент да си купите лаптоп втора ръка на изгодна цена. Въпреки това, е важно да внимавате какво купувате, за да не останете разочаровани.

Едно от най-важните неща, на които трябва да обърнете внимание, е класът на техниката. Обновените лаптопи се класифицират в четири категории:

  • Клас А: Лаптопи с безупречен външен вид и функционалност.
  • Клас А-: Лаптопи с малки забележки по корпуса или дисплея, които не влияят на функционалността.
  • Клас В: Лаптопи с по-сериозни забележки по корпуса – липсващи или счупени елементи на кутията или малки пукнатини, които грубо нарушават само естетическия вид на артикула. Например – счупен или пукнат преден панел.
  • Клас С: Лаптопи с дефекти, които влияят на функционалността или външния вид.

Ако видите лаптоп втора ръка с прекалено ниска цена, най-вероятно е от клас B или C. Това означава, че може да има дефекти във външния вид, като например пукнатини, дълбоки драскотини или отчупени и липсващи елементи. Възможно е и да има дефекти в работоспособността, като например проблеми с дисплея, клавиатурата или батерията.

За да избегнете разочарованието, преди да купите лаптоп втора ръка, внимателно прегледайте продуктовата страница или попитайте търговеца, ако не може да се ориентирате. Ето какво споделят от електронния магазин Kozelat.com:

Всяка година провеждаме Черен петък кампания и винаги нашите консултанти са на линия по всяко време, за да отговарят на въпроси на клиента. Ние не предлагаме продукти клас B или C, но има много други търговци, които залагат точно на тях, заради ниската има цена. Искаме да кажем и още важно – не се отказвайте от обновената техника. Това са висок клас професионални лаптопи и компютри с много високо качество на материалите. Средно са използвани около година и половина от големи корпорации в Западна Европа. Когато търговеца работи с подобен тип професионална техника, бъдете сигурни, че няма скрити дефекти. Просто търсете А клас стикер на техниката”.

Съветваме всички да попитат предварително за състоянието на машината – какви са забележките по корпуса, дисплея, клавиатурата, портовете.

Ето някои съвети за покупка на лаптоп втора ръка:

  • Прочетете внимателно описанието на лаптопа. В него трябва да са посочени всички дефекти, които има машината.
  • Попитайте продавача за историята на лаптопа. От кога е, как е бил използван и дали има някакви проблеми.
  • Поискайте гаранция. Повечето продавачи на обновена техника предлагат гаранция за своите продукти.

Ако следвате тези съвети, ще бъдете по-сигурни, че купувате лаптоп втора ръка, който отговаря на вашите нужди.

Ето и няколко допълнителни съвета за покупка на лаптоп втора ръка на Черен петък:

  • Разберете какво търсите. Преди да започнете да пазарувате, направете си списък с параметрите, които търсите. Това ще ви помогне да стесните избора си и да намерите лаптоп, който отговаря на вашите нужди.
  • Сравнете цените. Не се хвърляйте на първата оферта, която видите. Сравнете цените на различните търговци, за да намерите най-добрия вариант.
  • Потърсете промокод, който ви дава допълнителна отстъпка.

С малко усилия можете да намерите страхотен лаптоп втора ръка на Черен петък, който ще ви служи дълго време.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай