Събота,

Boring Company разширява мрежата си от тунели под Лас Вегас

От: екип на Стандарт -
603
Boring Company разширява мрежата си от тунели под Лас Вегас
A
A
A

Boring Company (TBC) вече може официално да заяви, че разширява мрежата си от тунели под Лас Вегас с 25 мили, което ще добави 18 нови станции към първоначалния план. TBC, която е собственост на Илън Мъск, първоначално предвижда Vegas Loop като подземна транспортна система с 29 мили тунели и 51 станции. Сега текущият план е да се изградят 65 мили тунели с 69 станции, след като комисарите в окръг Кларк, Невада одобрят последното му разширение. 

Според TechCrunch комисарите са гласували 6 към 1, след като адвокатът на TBC, Стефани Алън, ги е уверил, че компанията, а не данъкоплатците ще плащат изцяло за проекта. Компанията има планове да се разшири до жилищни райони близо до ивицата, за да настани работници.

Vegas Loop все още е дълъг около 2 мили с пет спирки около Las Vegas Convention Center. TBC планира да прокопае повече тунели, свързващи мрежата с международното летище Harry Reid, Allegiant Stadium, центъра на Лас Вегас и дори с Лос Анджелис. Някои от новоодобрените станции ще бъдат разположени на булевард Лас Вегас близо до летището, както и в китайския квартал, градския площад на Лас Вегас и площад Хармън. 


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията