Биткойнът се срина, повлече и други криптовалути

Най-засегнат беше етериумът, който загуби повече от 12,5 % през последните 24 часа

Биткойнът се срина, повлече и други криптовалути | StandartNews.com

През последните 24 часа биткойнът загуби около 6 % от стойността си и падна под 28 хил. щ. долара. Заедно с него в червената зона се озоваха и други криптовалути: може би най-засегнат беше етериумът, който загуби повече от 12,5 % през последните 24 часа и се върна на нивата от март 2021 г. Според една от версиите за това е виновна рекордната инфлация в САЩ.

Криптовалутите все повече се интегрират в традиционната финансова система като инвестиционен инструмент, а поради присъщата им висока волатилност те реагират по-силно на външни сътресения от традиционните активи. В петък Министерството на труда на САЩ публикува доклад, според който годишната инфлация е достигнала 8,6% през май, като за последен път тя е била толкова висока през 1981 г.

Към момента на писане на статията волатилният биткойн е на ниво от 27 556,26 долара, до което за последен път падна на 12 май, точно преди един месец, след което многократно премина психологическата граница от 30 000 долара и след това отново се върна надолу. Пазарната капитализация на най-голямата криптовалута в света се понижи в съответствие с котировката си до 523,8 млрд. долара. Биткойнът вече е загубил повече от 40% от стойността си от началото на годината и бъдещата му динамика е трудна за прогнозиране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай