Австралийска фирма съди Twitter за неплатени сметки

Facilitate заяви, че търси обезщетение за щети

Австралийска фирма съди Twitter за неплатени сметки | StandartNews.com

Австралийска фирма за управление на проекти е завела дело срещу Twitter в американски съд, като иска кумулативни плащания от около 1 милион австралийски долара (665 000 долара) за предполагаемо неплащане на сметки за извършена работа в четири държави, показват съдебни документи.

Съдебният иск на австралийската фирма е последният за неплащане на сметки и наем срещу Twitter (TWTR), откакто Илон Мъск купи платформата за социални медии за 44 милиарда долара миналата година.

Facilitate каза, че от 2022 г. до началото на 2023 г. е инсталирал сензори в офисите на Twitter в Лондон и Дъблин, завършил е оборудването на офис в Сингапур и е разчистил офис в Сидни.

За тези работи Twitter дължи на компанията съответно около 203 000 паунда (257 000 долара), 546 600 сингапурски долара (404 000 долара) и 61 300 австралийски долара (40 700 долара), каза Facilitate.

Facilitate заяви, че търси обезщетение за щети в размер, който ще бъде определен в процеса, съдебни разноски и лихва на максималната законова ставка.

През май бивша фирма за връзки с обществеността заведе дело в съд в Ню Йорк, че Twitter не е платил сметките си, докато в началото на тази година базираната в САЩ консултантска фирма Innisfree M&A я съди, търсейки около 1,9 милиона долара за неплатени сметки след като консултира Twitter относно придобиването му от Мъск.

Британският Crown Estate, независим търговски бизнес, който управлява портфолиото от имоти, принадлежащи на монархията, през януари започна съдебно производство за предполагаем неплатен наем на централата на Twitter в Лондон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай