Apple спира всички продажби на продукти в Русия

Те ограничават също и Аpple Pay

Apple спира всички продажби на продукти в Русия | StandartNews.com

В отговори на руската инвазия срещу Украйна Apple спира "всички продажби на продукти" в Русия, след като прекъсна износа миналата седмица. В изявление технологичната компания заявява, че „застава с всички хора“, наранени от нахлуването, и се присъединява към онези, които „призовават за мир“.

От Apple подчертават, че са предприела множество действия след замразяването на продажбите. Те ограничават Аpple Pay и изтеглят приложенията за поддържаните от държавата медии RT и Sputnik от App Store. Apple също отразява решението на Google да деактивира данните за местоположението на потребителите на Карти в Украйна (включително инциденти на живо), за да избегне разкриването на информация, която може да постави жителите на Украйна в опасност. Вицепремиерът на Украйна Михаил Федоров призова Apple да спре продажбите и да блокира целия App Store.

Google, Meta и други технологични компании ограничиха или оттеглиха услугите в Русия след началото на инвазията в Украйна на 24 февруари. Въпреки това, Apple прави още една крачка, изтегляйки продукти от пазара.

Според прогнозите годишните приходи на Apple от Русия са приблизително 2,5 милиарда долара през 2020 г. Това е голяма сума, дори за американската компания, макар да представлява само 0,9% от общите продажби на Apple. На този етап обаче Apple не биха спечелила много, като се задържат, тъй като сривът на рублата направи продуктите на Apple много по-трудни за закупуване в страната. Спирането определено ще се отрази на крайния резултат на Apple - просто няма да нанесе толкова щети, колкото някои биха могли да очакват.

Повече технологични новини може да прочетете тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай