AMD и Intel спират продажбите на чипове в Русия

AMD заяви, че не се очаква действията ѝ да засегнат продажбите на други клиенти

AMD и Intel спират продажбите на чипове в Русия | StandartNews.com

AMD и Intel заявиха, че двете компании спират продажбите на своите продукти за Русия и Беларус, което е изричен ангажимент от страна на индустрията за чипове при предприемането на действия срещу руската инвазия в Украйна.

В четвъртък сутринта AMD заяви, че спира всички доставки на чипове. По-късно Intel се присъедини към AMD с подобно изявление. Според AMD забраната за доставка на чипове се разпростира и върху Беларус, която Русия използва като плацдарм за своите нападателни сили. "Въз основа на санкциите, наложени на Русия от Съединените щати и други държави, в момента AMD спира продажбите и дистрибуцията на нашите продукти в Русия и Беларус", заяви представител на AMD в имейл. "Това се отнася за всички продукти на AMD и продуктите, които захранваме (персонални компютри и др.) в Русия и Беларус".

От Intel също заявиха, че са спрели доставките. "Intel осъжда нахлуването на Русия в Украйна и ние спряхме всички доставки за клиенти в Русия и Беларус", се казва в изявление на Intel на нейния уебсайт. "Мислите ни са с всички, които са засегнати от тази война, включително хората в Украйна и околните страни, както и всички по света, които имат семейства, приятели и близки в региона."

Intel съобщи, че е започнала да набира средства и за хуманитарната помощ

"Работим, за да подкрепим всички наши служители в тази трудна ситуация, особено тези, които са тясно свързани с този регион", добави Intel. "Стартирахме кампания за дарения на служителите и съвпадение на даренията чрез Фондацията на Intel, която вече е събрала над 1,2 млн. долара за усилията за подпомагане, и се гордеем с работата, която нашите екипи в околните райони, включително Полша, Германия и Румъния, извършват в помощ на бежанците. Ще продължим да подкрепяме народа на Украйна и световната общност в призива им за незабавно прекратяване на тази война и бързо връщане към мира."

Повече технологични новини може да прочетете тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай