Amazon обещава повече приложения от Android и Windows

Windows 11 въвежда много нови функции, включително възможността за стартиране на приложения за Android

Amazon обещава повече приложения от Android и Windows | StandartNews.com

Amazon обещава повече приложения от Android и Windows, тъй като Amazon Appstore вече е достъпен за разработчици на Android. След приключване на фазата на предварителен преглед Amazon Appstore активно набира разработчици за Android, които да пренесат своите приложения за Windows. Тази инициатива ще допринесе за значително увеличаване на броя на наличните приложения за Android за потребителите на персонални компютри.

Windows 11 въвежда много нови функции, включително възможността за стартиране на приложения за Android. Сега Amazon предлага на разработчиците на Android възможността да пренесат своите приложения към Windows с минимални промени. Функционалността на приложенията за Android в Windows се реализира чрез Windows Subsystem for Android (WSA) - виртуална машина, която работи заедно с традиционните приложения за Windows. Потребителите могат да изтеглят приложения от трети страни и дори да накарат Google Play Store да работи, но Amazon Appstore остава единственият "официален" начин за инсталиране на приложения за Android на персонални компютри.

В началото Amazon Appstore включваше само част от приложенията за Android в своята селекция, която беше само малка част от всички приложения за Android в екосистемата на Google. Сега Amazon казва, че магазинът им за приложения е "отворен за всички" и предлага инструменти, които помагат на разработчиците да адаптират приложенията си за Windows. "Очакваме с нетърпение да предоставим много повече приложения и игри за Android в Amazon Appstore за Windows 11", заявиха от Amazon в своя блог.

Очаква се инициативата да доведе до значителен ръст на броя на приложенията за Android за Windows. Доколко обаче разработчиците са заинтересовани от това, предстои да разберем. WSA не се инсталира в системите по подразбиране и има строги системни изисквания за инсталирането му. Ще ви трябват поне 8 GB оперативна памет (препоръчително 16 GB), процесор Ryzen 3000 или Intel Core от 8-мо поколение или по-висок, както и SSD диск. Инсталирането на WSA може да бъде объркващо, дори ако компютърът ви отговаря на изискванията. Това може да е пречка за много потребители на Windows 11 при използването на приложения за Android на техните компютри.

Ако искате да видите всички приложения, които могат да се появят в WSA, отворете Windows Store и потърсете Amazon Appstore. Магазинът ще инсталира подсистемата, а подсистемата ще инсталира клиента на Amazon. Оттам можете да инсталирате приложения на Amazon или да изтеглите свои собствени, ако прогнозата на Amazon за повече приложения за Android не се сбъдне.

Няма съмнение, че Amazon иска да играе важна роля в интегрирането на приложенията за Android в екосистемата на Windows 11. Крайният резултат ще зависи от активността на разработчиците. Въпреки потенциалните предизвикателства се откриват нови възможности за подобряване на потребителското изживяване в Windows 11.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай