Amazon няма да изисква маски за свои служители в САЩ

Това важи и за неваксинираните складови работници

Amazon няма да изисква маски за свои служители в САЩ | StandartNews.com

Amazon вече няма да изисква от своите служители в складовете в САЩ да носят маски за лице в щатите, където местните закони не ги изискват, независимо дали служителите са ваксинирани или не.

Компанията е информирала работниците за промяната в политика през уикенда и влиза в сила от 1 март, съобщава CNN.

В бележката Amazon нарича съобщението „вълнуваща стъпка по пътя ни към нормални операции“. Компанията заявява, че промяната идва в отговор на актуализираните насоки на Центровете за контрол и превенция на заболяванията и че повечето хора в Съединените щати живеят в райони, където не е необходимо да носят маски на закрито, ако са здрави.

От началото на пандемията Amazon нае стотици хиляди работници, за да отговори на нуждите си на фона на нарастващото търсене на нейните продукти и услуги. През това време тя беше изправена и пред предизвикателството да контролира своите работници и държавни служители относно мерките за безопасност.

По-рано този месец Amazon премахна задължението за маски за напълно ваксинирани складови служители в щатите, където местното законодателство позволява, а сега новата политика ще засегне всички служители в цялата страна, независимо от техния статус на ваксинация.

Amazon отбеляза в бележката до служителите, че докато маски няма да се изискват, тези, които желаят да продължат да носят маски за лице, са добре дошли да го направят. От компанията също така "силно препоръчват" тези, които не са напълно ваксинирани, да продължат да носят маски на работа.

И други търговци на дребно предприемат подобни стъпки на облекчаване на мерките. Миналата седмица Target позволи заяви, че членове на американския екип и клиентите вече не са длъжни да носят маски, където местните разпоредби позволяват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай