Съкращения ли? Alibaba наема 15 000 служители

Предстоят обаче и съкращения

Съкращения ли? Alibaba наема 15 000 служители | StandartNews.com

Alibaba Group Holding Ltd планира да наеме 15 000 души тази година, отхвърляйки слуховете, циркулиращи в китайските социални медии през последните дни, че компанията планира да съкрати 20% от служителите си .

В публикация в официалния акаунт на фирмата в Weibo Alibaba твърди, че от 15 000, повече от 3 000 души ще бъдат новозавършили студенти.

„Движението на таланти е това, което всички предприятия правят. В Alibaba талантите влизат и излизат, което е нормално“, каза компанията в публикация. 

Облачното звено на Alibaba започна кръг на съкращения, който ще засегне 7% от персонала, тъй като рационализира бизнеса си в подготовка за IPO. Така или иначе, работната сила на компанията намалява. По данни на SCMP, докато през декември тя е имала 235 216 служители, вече през март те са с 4 524 по-малко, а през последните 12 месеца персоналът на Alibaba е намалял с 19 725 души, което е 7,7% от общия брой служители. През март технологичният гигант обяви мащабно корпоративно преструктуриране, съгласно което единният бизнес ще бъде разделен на шест отделни компании, всяка от които ще може да излезе на борсата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай