Акциите на Amazon се сринаха

Amazon разочарова с прогнозата, която предложи за празничното тримесечие

Акциите на Amazon се сринаха | StandartNews.com

След слаби прогнози за растеж и опасения за спад в приходите, акциите на гиганта за електронна търговия Amazon се сринаха във вторник с 5,5 процента. Така пазарната капитализация на Amazon падна под 1 трилион долара и в момента възлиза на 987 милиарда долара.

Amazon, която е основана от Джеф Безос през 1994 г., е една от 5-те GAMMA компании, които управляват индустрията на информационните технологии в Съединените американски щати.

Според пазарните данни на Dow Jones пазарната капитализация на Amazon пада под 1 трилион долара за първи път от 2020 г. Последният път, когато Amazon се отказа от групата с трилиони долари, беше на 6 април 2020 г., когато бяха блокирани заради Covid -19.

Данните говорят също за ниско доверие сред инвеститорите и търговците. През последните пет дни акциите на Amazon се сринаха с близо 19,74 процента. Това е най-лошата петдневна загуба за Amazon от 20 ноември 2008 г., когато стойността на компанията се срина с над 22 процента.

Гигантът за електронна търговия напоследък беше подложен на натиск, след като последният отчет за печалбите на компанията подчерта забавянето на растежа на приходите от облачни изчисления на AWS. Освен това Amazon разочарова с прогнозата, която предложи за празничното тримесечие.

Статистиката и перспективите за растеж в сектора на търговията на дребно също не изглеждат добре за фирмата за електронна търговия. Съществуват също опасения сред инвеститорската общност, че представянето на Amazon за четвъртото тримесечие ще бъде по-лошо от това, което компанията очаква да бъде.

Силният инфлационен натиск в големите икономики принуждава централните банки да повишават лихвените проценти над благоприятните нива. Това може да тласне световната икономика към рецесия, което сериозно ще повлияе на перспективите за приходи на компаниите за електронна търговия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай