А1 представи успешен пример за внедряване на SAP S/4HANA на форума Winning Tomorrow!

Водещи експерти от екосистемата на SAP показаха последните иновации и приложения на решенията на софтуерната компания

А1 представи успешен пример за внедряване на SAP S/4HANA на форума Winning Tomorrow! | StandartNews.com

Успешните практики при внедряването на SAP S/4HANA в подкрепа на дигиталната трансформация на Пощенска банка представиха експерти от А1 България. По време на форума Winning Tomorrow!, Асен Димитров, старши мениджър „SAP Компетентен център“ и Гергана Тучева, мениджър "Вътрешни и A1 Group SAP проекти" презентираха проекта пред Джозефин Гала, управляващ директор на SAP за Югоизточна Европа, управляващия директор на SAP България, Здравко Пешаков, и редица представители и партньори на софтуерната компания.

В представянето си Асен Димитров и Гергана Тучева разказаха подробности за проекта на А1 за внедряване на интегрираното решение от ново поколение SAP S/4HANA за управление на вътрешните процеси в Пощенска банка. При него екипите на А1 специално адаптираха SAP ERP за специфичните нужди на финансовата институция, което е в помощ на процесите по финансово управление - анализ и планиране, управление на собствени и наети имоти, управление на договори и доставки, изготвяне на инвестиционен и оперативен бюджет.

На форума Winning Tomorrow! водещи експерти от екосистемата на SAP представиха последните иновации на компанията и демонстрираха приложения и успешни примери от практиката при използване на решенията на SAP. Сред участниците в събитието беше и Димитър Геров, главен оперативен директор на придобитата от А1 България по-рано тази година технологична компания СТЕМО. Заедно с изпълнителния директор на Топлофикация София Александър Александров, той представи проекта, реализиран от СТЕМО за внедряване на SAP S/4HANA в топлофикационното дружество на столицата.

„Над 20 ИТ и финансови експерти от А1, включително представители на SAP Компетентния център на А1, работихме в сътрудничество с колегите от различни направления на Пощенска банка и завършихме проекта в рекордно кратък срок за внедряване. За 13 месеца системата беше напълно въведена, въпреки затрудненията, причинени от трите вълни на COVID, които протекоха междувременно. Работата като един общ екип е ключова за всички внедрявания, но когато става дума за критично важни системи и чувствителни данни, партньорските отношения на всички нива бяха ключът към успеха на проекта.“, заяви Асен Димитров, старши мениджър „SAP Компетентен център“ в А1.

„С внедряването на ERP решението SAP S/4HANA с технологичното партньорство на А1 мениджърите в Пощенска банка имат възможност да виждат тенденции в реално време чрез сравняване на резултатите по различни сечения. По този начин те разполагат с подобрено финансово управление, отчетност и съпоставимост на резултатите. Въвеждането на иновативната система осигурява бърз и лесен достъп до информация, което от една страна ускорява взимането на бизнес решения, а от друга – подобрява клиентското изживяване. Важен момент от процеса на внедряване беше подходът на отделни етапи, като за всеки от тях планирахме различно ниво на имплементация и отделни обучения.“, допълни Гергана Тучева, мениджър "Вътрешни и A1 Group SAP проекти" в А1.

С внедряването на SAP S/4 HANA Пощенска банка постигна по-голяма гъвкавост и адаптивност при организационни промени, и оптимизира информационния поток чрез еднократно обработване на документи. Екипите на А1, които осъществиха интеграцията, допринесоха за по-добро структуриране на отчетите и прозрачност по отношение на външни регулаторни и контролни организации на финансовата институция. Благодарение на нововъведената ERP система банката поддържа високо ниво на сигурност на информацията, което e от изключителна важност за всяка организация, оперираща в сферата на финансите. Като технологичен партньор в дигиталната трансформация на Пощенска банка, А1 допринесе също и с въвеждането на стандарти за интегриране на външни приложения и процеси, както и механизми за развитие и усъвършенстването им.

Благодарение на стратегическото си партньорство със SAP България, А1 може да предоставя на своите бизнес клиенти ERP решения както за сектора на малките и средни компании – SAP Business One, така и за големи корпорации – SAP S/4HANA. Компанията развива своя SAP Компетентен център от повече от 15 години и вече разполага с над 30 експерти с разнообразни компетенции в сферата на консултирането, внедряването и поддържането на SAP ERP системи.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай