Зукърбърг каза защо Facebook не прави като Twitter

Става въпрос за постовете на Доналд Тръмп

Зукърбърг каза защо Facebook не прави като Twitter | StandartNews.com

Собственикът на Facebook Марк Зукърбърг обясни защо социалната му мрежа не последва примера на Twitter и не скри или изтри текст от президента на САЩ Доналд Тръмп.

По-рано американският държавен глава написа, че може да изпрати бойци от Националната гвардия в Минеаполис, ако кметът не поеме контрола над ситуацията с безредиците след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд в ръцете на полицията.

Президентът заяви, че "или много слабият радикален ляв кмет Джейкъб Фрей ще предприеме действия и ще поеме контрола над града", или ще изпрати Националната гвардия в града и "направи всичко, както трябва".

Тръмп също написа: "Ще вземем ситуацията под контрол, но когато започне плячкосването, започва стрелбата". По-късно социалната мрежа Twitter маркира съобщението като нарушаващо правилата на компанията относно прославянето към насилието.

Туитът на Тръмп е скрит, като може да се прочете само като кликне върху съобщението от администрацията на сайта.

"Знам, че мнозина се дразнят, че оставихме бележките на президента, но позицията ни е, че трябва да допускаме възможно най-много изразяване, освен ако не причинява непосредствена заплаха, вреда или опасност, които могат да бъдат изразени в ясни политически условия", написа Зукърбърг на страницата си във Facebook.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай