Зукърбърг: Няма да позволим екстремисти да заглушават гласа ви

Зукърбърг: Няма да позволим екстремисти да заглушават гласа ви | StandartNews.com

"Посветил съм се на това да създам услуга, където да можете да говорите свободно без страх от насилие", написа в статус в собствения си Фейсбук профил създателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг по повод атаката в редакцията на френското сатирично издание "Шарли Ебдо" от ислямски екстремисти, при която загинаха 12 души - журналисти, карикатуристи и полицаи. 

"Преди няколко години един екстремист в Пакистан се бореше аз да получа смъртна присъда, защото Фейсбук отказа да изтрие съдържание за Мохамед, което го обиждало. Ние удържахме, защото различните гласове - дори понякога да са обидни - могат да направя света едно по-добро и по-интересно място", пише Зукърбърг. 

"Фейсбук винаги е бил място, където хора от целия свят да споделят своите възгледи и идеи. Спазваме законите във всяка страна, но никога не позволяваме една държава или група хора да диктуват какво могат да споделят хората по целия свят", разказва предприемачът. 

"Все пак, разсъждавайки за вчерашното нападение и моя собствен опит с екстремизма, това всички ние трябва да отхвърлим - една група от екстремисти да се опитва да заглуши гласовете и мненията на всички други по света. Няма да позволя това да се случи във Фейсбук. Посветил съм се на това да създам услуга, където да можете да говорите свободно без страх от насилие", заявява създателят на най-популярната социална мрежа в света. 

"Мисля за жертвите, техните семейства, народа на Франция и хората по целия свят, които избират да споделят своите възгледи и идеи, дори когато за това се иска смелост", споделя Марк Зукърбърг и завършва статуса си с хаштага за съпричастност към пострадалите от атентата - ‪#‎JeSuisCharlie‬ ("Аз съм Шарли")

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай