Знаков ден за Тръмп

Какво го очаква

Знаков ден за Тръмп | StandartNews.com

Доналд Тръмп , 45-тият президент на Америка, се изправи пред съда в Ню Йорк. Засилена охрана очакваше Тръмп да пристигне пред съда. Делото, по което той се явява е за гражданска измама срещу него, най-големите му синове и техните компании, потвърди пред CNN говорител на обединената съдебна система на щата Ню Йорк.

Преди той да пристигне главният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс заяви: "Посланието ми е просто: Без значение колко сте влиятелни, без значение колко пари смятате, че имате, никой не е над закона".

След пристигането си 45-тият президент заяви пред медиите, че процесът за измама срещу него и неговите сътрудници е "продължение на най-големия лов на вещици на всички времена". Той направи този коментар, докато се придвижваше към съдебната зала.

Съдията по делото вече се произнесе по един от исковете - постоянна и повтаряща се измама като прие, че Тръмп, пълнолетните му синове, техните фирми и ръководители носят отговорност за измама.

В този момент тече процесът и се очаква съдията да вземе решение по останалите 6 иска:- Фалшифициране на търговски документи;- Заговор за фалшифициране на търговски документи;- Издаване на фалшиви финансови отчети;- Заговор за фалшифициране на неверни финансови отчети;- Застрахователна измама;- Заговор за извършване на застрахователна измама.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай