Жертвите на мусона в Индия са над 6500

Жертвите на мусона в Индия са над 6500 | StandartNews.com

Делхи. Властите в северния индийски щат Утаракханд смятат, че броят на жертвите на наводненията щата вероятно възлиза на около 6500 души, предаде Ал-Джазира.

По-рано международните медии съобщиха, позовавайки се на местните власти, че броят на жертвите на стихията може да достигне 1000 души.

По данни на Ал Джазира властите в щата са увеличили предполагаемия брой на жертвите на наводненията и свлачищата до 6500 души. Армията е била принудена да преустанови евакуацията на хора с хеликоптери от пострадалите райони на щата заради гъста мъгла, която усложнява операцията.

Досега в щата са спасени около 70 000 души, блокирани заради нанесените щети на пътната инфраструктура. Помощ очакват между 22 и 50 хиляди души. Открити са 680 тела.

Хиляди хора все още са блокирани в отдалечени планински долини в Утаракханд, популярна дестинация за поклонение, като над 100 града и села са отрязани от света от неделя.

Вътрешният министър Сушилкумар Шинд заяви, че 34 000 души са евакуирани до момента, но все още са блокирани над  50 000 човека в региона.

Има информация, че има села, които са напълно потопени, и че достъпът до пътища се превръща в основен проблем за военните, които са в процес на прочистване на територията.

Повече за метереологичната обстановка четете тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай