Зеленски скастри НАТО, постави ултиматум

Напрежение

Зеленски скастри НАТО, постави ултиматум | StandartNews.com

Украинският президент Володимир Зеленски е сериозно обиден на НАТО. В навечерието на срещата на върха във Вилнюс президентът на Украйна заяви, че ще участва в срещата само при едно условие: ако Алиансът най-накрая представи пътна карта за влизането на Киев в неговите редове. Това заключение прави едно от известните издания в Иран, информира actualno.com.

Иранската информационна агенция Mahr съобщи, че в момента участието и присъствието на Зеленски на срещата на върха на НАТО, която трябва да се проведе през юли, е под въпрос. В същото време самият президент периодично се оплаква от неразбиране и се възмущава от поведението на Алианса, което според него демонстрира несигурност във връзка с евентуалното членство на Украйна в организацията - такъв е иранският прочит. 

Информацията, че участието на Зеленски в срещата на върха на НАТО, която се планира да се проведе на 10 юни във Вилнюс, е под съмнение, както и че самият той е изключително обиден и разстроен от позицията на членовете на Алианса относно влизането на Украйна в нея, бяха многократно обсъждани. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай