Петък,

Зеленски шашна Брюксел! Драматично разкритие

От: Редактор -
4190
Зеленски шашна Брюксел! Драматично разкритие
A
A
A

Украинският президент Володимир Зеленски каза в четвъртък, че страната му е прихванала плановете на руските тайни служби за унищожаване на Молдова, а молдовското разузнаване потвърди твърдението, съобщава АП.

Говорейки пред лидерите на Европейския съюз в Брюксел, Зеленски каза, че наскоро е разказал на президента на Молдова Мая Санду за предполагаемата схема.

"Информирах я, че сме прихванали плана за унищожаването на Молдова от руското разузнаване", каза Зеленски чрез преводач. Той каза, че документите показват "кой, кога и как" ще "разбие демокрацията на Молдова и ще установи контрол над Молдова".

Зеленски каза, че планът е много подобен на този, създаден от Русия за превземане на Украйна. Той добави, че не знае дали Москва в крайна сметка е наредила планът да бъде изпълнен.

Руският външен министър Сергей Лавров обвини миналата седмица, че Западът обмисля превръщането на Молдова в "друга Украйна". Той твърди, че Западът е подкрепил изборите през 2020 г. на прозападната Санду, твърдейки, че тя е нетърпелива да приеме страната в НАТО, да обедини Молдова с Румъния и "на практика е готова на всичко".


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com