Зеленски с призив. Ще издържи ли Украйна зимата

Започва подготовката за втората зима на войната

Зеленски с призив. Ще издържи ли Украйна зимата | StandartNews.com

Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че в страната му вече е започнала подготовка за втората зима на войната, предаде ДПА, като се позова на днешното му редовно видеообръщение.

"Сега всички в обществения сектор и местните органи на властта трябва да направят всичко възможно, а когато е необходимо - дори невъзможното, за да помогнат на Украйна да издържи зимата и да запази пълната си функционалност", каза Зеленски.

"Противовъздушната отбрана, подготовката на енергийния сектор, социалната система, съответните пакети на помощта от партньорите - всички официални представители и командири имат ясни задачи", добави той, като заяви, че президентската канцелария и правителството ще получават ежедневно актуална информация за постигнатия напредък.

Ракетните нападения и атаки с дронове извършени от Русия през миналата зима нанесоха големи щети на енергийната инфраструктура на Украйна, което остави много хора в страната без постоянно електрозахранване. Според украинското министерство на енергетиката обаче през последните няколко месеца са били извършени мащабни ремонти.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай