Зеленски с неочакван ход. Изненадваща визита

Предупреди кои държави могат а бъдат следващите жертви на Русия

Зеленски с неочакван ход. Изненадваща визита | StandartNews.com

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е на обиколка в прибалтийските републики. Той пристигна на посещение в Литва, а после ще направи визита в Естония и Латвия, съобщи държавният глава в социалната мрежа Х.

„Естония, Латвия и Литва са наши верни приятели и принципни партньори. Днес пристигнах във Вилнюс, преди да се отправя към Талин и Рига”, гласи неговият пост.

Колебанието на Запада относно предоставянето на помощ за Киев насърчава Владимир Путин, който иска да окупира цяла Украйна, предупреди днес украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Франс прес.

"Трябва да обръщаме внимание на риториката на Путин. Той няма да спре. Той иска да ни окупира напълно", предупреди Зеленски във Вилнюс.

"Понякога колебанията на партньорите относно финансовата и военната помощ за Украйна само увеличават дързостта и силата на Русия", изрази съжаление украинският президент.

В случай на украинско поражение, другите съседи на Русия рискуват да бъдат нападнати, добави украинският държавен глава. "Трябва да разберем, че Литва, Латвия, Естония и Молдова могат да бъдат следващите жертви, ако не издържим", отбеляза той.

Изненадващото посещение във Вилнюс, която подкрепя Киев, става в момент, в който пълномащабната инвазия на Русия в Украйна наближава втората си годишнина. „Президентите ще обсъдят войната в Украйна, подкрепата за страната и нейното интегриране в Европейския съюз и НАТО”, съобщиха от Литва.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Мария
преди 3 месеца

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Откажи