Зеленски обяви! Кога сяда на масата с Путин

Посочи условието за преговорите

Зеленски обяви! Кога сяда на масата с Путин | StandartNews.com

Ето го условието да започнат мирните преговори между Русия и Украйна.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски увери, че страната му е отворена за мирни инициативи на всякакви държави, ако тези инициативи се основават на необходимостта от пълно изтегляне на руските войски от суверенната територия на Украйна.

Зеленски каза на конференцията Reuters NEXT, че не разбира защо Украйна, която е жертва на агресия, трябва да прави някакви компромиси. Той е убеден, че всеки териториален компромис ще означава, че целостта на много други страни веднага ще бъде застрашена, тъй като агресорите ще имат "руски успех" пред очите си.

Зеленски твърди, че войната трябва да приключи с изтеглянето на руските войски от цялата територия на Украйна. "Руските войници трябва да отидат на собствената си суверенна земя. Това ще бъде точката, в която войната ще спре и ще може да се създаде дипломатическа платформа (за мирни преговори)”, посочи президентът.

Зеленски каза, че е имал разговори за посредничество за прекратяване на войната с китайски лидери, африкански лидери и други. Според украинския президент обаче първо трябва да се спази условието на украинска земя да няма нито един руски войник, чак след това са възможни преговори с Кремъл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ник
преди 5 месеца

Не виждам как ще стане...

Откажи