Зелена светлина от САЩ! Украйна се развихря

Започва въздушни удари по Русия. Ето с какво

Зелена светлина от САЩ! Украйна се развихря | StandartNews.com

Пентагонът вече е дал мълчаливо разрешение на Украйна да нанася удари с дронове във вътрешността на Русия. Това твърди The Times, цитиран от БТА.

Според вестника след започването през октомври на всекидневни руски ракетни атаки срещу цивилни Пентагонът е ревизирал оценката си за рисковете от войната в Украйна. Ключов елемент от преоценката е ново становище по въпроса дали оръжейните доставки за Киев могат да доведат до военна конфронтация между Русия и НАТО.

Това е значително развитие в деветмесечната война между Украйна и Русия и сега Вашингтон вероятно ще достави на Киев оръжия с по-голям обсег, пише The Times.

Изданието цитира американски отбранителен източник, който казва: "Ние все още прилагаме същите оценки за ескалация, но заплахата от ескалация са промени в сравнение с началото". По думите на източника "сега е различно", уточнява БТА.

Според украинската информационна агенция УНИАН източникът от Пентагона е казал, че САЩ настояват единствено пред украинските военни да използват предоставено им американско оръжие, като "спазват международните закони на войната и Женевските конвенции". "Тоест руски семейства да не стават мишени или да се правят опити за ликвидиране на конкретни лица на руска територия", пояснил той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай