Здравен министър хвърли оставка заради целувка

На фона на наложените строги правила за дистанциране в страната, той бе хванат да целува своя служителка

Здравен министър хвърли оставка заради целувка | StandartNews.com

Британският здравен министър Мат Хенкок бе принуден да хвърли оставка след като името му бе замесено в COVID скандал. На фона на наложените строги правила за дистанциране в страната, той бе хванат да целува своя служителка. Двамата са женени.

В писмото си до премиера Борис Джонсън, той поднася извиненията си както на него, така и на семейството си за скандала. Също така припомня добрата съвместна работа по овладяването на кризата, както и разбирането, че не всеки може да приеме строгите мерки.

Припомняме, че по-рано днес десетки хиляди протестираха в британската столица Лондон срещу мерките за блокиране. Те поискаха наказания за здравния министър Мат Ханкок, след като той беше хванат да нарушава Covid правилата, наложени за останалата част на Великобритания.

Демонстрантите са носели плакати с надписи "Вариантът на Борис", "Не на ваксината срещу Covid" и "Не на Covid паспорта".Преминали са и по "Даунинг стрийт".

Все още не е ясно кога точно ще бъдат свалени ограниченията и дали това ще се случи по-рано от 19 юли.

Ръководителите на NHS в Британия съобщиха с тревога за броя на хората с респиратори в болници, отчитат увеличение през последната седмица. Официалните данни, публикувани от Службата за национална статистика показват, че броят на смъртните случаи от грип и пневмония сега е 10 пъти по-висок от Covid.

Кампанията по ваксиниране срещу коронавирус във Великобритания е спасила 14 000 живота. Вече трима от петима пълнолетни във Великобритания са получили и двете си дози. Една трета от младежите на възраст между 18 и 24 години са получили първа доза. Това заяви по време на пресконференция министър Надим Захауи, който ръководи ваксинацията в кралството.

Проучване в Британия установи, че около два милиона души може да са имали някои дълготрайни симптоми след коронавирус - понякога известен като "дълъг Covid". Хенкок обясни, че "дълъг Covid може да има трайно и изтощително въздействие върху живота на засегнатите." Терминът обхваща широк спектър от симптоми след първоначална инфекция на Covid, включително умора, кашлица, болка в гърдите, главоболие и мускулни болки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай